Afscheid en troost

Rouwen om een dierbare. Het verlies van een (ongeboren) kindje. Het overlijden van een geliefd huisdier. Maar ook een scheiding, het verlies van gezondheid, werk, of het afsluiten van een bepaalde levensfase. Allemaal gebeurtenissen die bij het leven horen, een bepaalde zwaarte in zich kunnen dragen en verwerkt willen worden.

Troost geven of getroost worden is dan belangrijk en helend. Mijn viltwerk, vaak verbonden met de natuur, kan dat bieden. De zachtheid en de uitstraling geven een geborgen gevoel, terwijl de transparantie zorgt voor een bepaalde lichtheid. Bijvoorbeeld gecombineerd met een foto van een dierbare of geplaatst op een gedenkplek kun je dan even uit je verdriet getild worden, of het verdriet er gewoon laten zijn. De engelen hebben een apart plekje in mijn collectie. Het zijn echte 'lichtbrengers' en sommigen geven voor een raam een prachtig samenspel van wol en natuur.

Een viltwerk ontstaat bij mij intuitief en kan ook op verzoek worden gemaakt, zodat het geheel is afgestemd op jouw persoonlijke verhaal.

Op de volgende foto's zie je een kleine impressie, maar in mijn atelier ben je van harte welkom om in alle rust meer werk te bekijken. Neem er de tijd voor die nodig is. Voel je welkom!